Skip to main content

Morgengrød med byg

Elsker du grød om morgenen, så skal du prøve denne opskrift med velsmagende byg og mandler. Byggrøden kan varieres i det uendelige – her tilsætter vi kardemomme, tranebær og æble.

3

Ingredienser

200 g bygflager

200 g mælk eller havredrik

200 g vand

1 håndfuld hakkede mandler

1/4 tsk. salt

Kardemomme, tørrede tranebær og æble efter smag

Sådan gør du

 

Om aftenen

Sæt bygflager, mandler og salt i blød i vand og mælk natten over på køl.

Om morgenen

Tilsæt tranebær og kardemomme og kog byggrøden under omrøring i ca. 5 minutter.

Lad grøden hvile 5 minutter under låg.

Server den varme morgengrød med æbletern.

Flere opskrifter til morgenmaden

Morgenboller
Morgenboller

Nemme, koldhævede boller med fuldkornsmel.

Granola
Granola

Hjemmelavet granola med banan og bygflager.

Vafler
Vafler

Sprøde glutenfri vafler med ærte- og hirsemel.

Kanelsnurrer
Kanelsnurrer

Store og bløde kanelsnurrer bagt med ølandshvede.

Nyd vores økologiske brunch.

Nyd vores økologiske brunch

Kom med, når vi slår dørene op til caféen og serverer brunch i Kornets Hus' smukke rammer.

Menuen varierer efter sæsonen, og vi bruger råvarer fra mindre, lokale producenter.

Caféen er åben i weekender og flere dage i skolernes ferier.

Se mere og book bord