Skip to main content

Havreflager

Disse sprøde flager er ideelle som topping på salater, som tilbehør til ost – eller blot som en lækker snack. Og så er de bare lavet af havregrød!

45 min 8

Ingredienser

2 dl finvalsede havregryn

4 dl vand

½ tsk. salt

25 g smør eller olie

Sådan gør du

Havregryn, vand og salt koges op og simrer herefter under jævnlig omrøring på lavt blus i ca. 15 min, til grøden er tyk og kompakt. Tilsæt smør eller olie og rør, til det er smeltet og fordelt i grøden.

Smør grøden helt tyndt ud på silikonemåtter eller bagepapir, drys med lidt flagesalt og bag ved 180 oC varmluft i ca. 25 min. Flagerne er færdige, når de slipper underlaget. Du kan med fordel slukke ovnen og lade flagerne tørre ved eftervarmen, til de er helt sprøde.

Bræk havreflagerne i passende stykker og opbevar dem i en lufttæt beholder i op til 14 dage.

Måske er du også interesseret i ...

Kornsalat
Kornsalat

Salat med purpurhvede og bagte rodfrugter.

Knækbrød
Knækbrød

Lav lækkert, sprødt knækbrød af rugbrødsrester.

Grønkålspesto
Grønkålspesto

Nordisk version af den klassiske sydlandske pesto.

Havreboller
Havreboller

Lækre og luftige glutenfri havreboller.

Nyd vores økologiske brunch.

Nyd vores økologiske brunch

Kom med, når vi slår dørene op til caféen og serverer brunch i Kornets Hus' smukke rammer.

Menuen varierer efter sæsonen, og vi bruger råvarer fra mindre, lokale producenter.

Caféen er åben i weekender og flere dage i skolernes ferier.

Se mere og book bord