Skip to main content

Hvedesurdej

Lav din egen hvedesurdej helt fra bunden. Du behøver bare mel, vand og en smule tålmodighed for at komme i gang med en hjemmelavet surdej.

15 min 2

Ingredienser

50 g vand

50 g stenkværnet hvedemel

Sådan gør du

Rør vand og mel sammen i en skål, indtil det er er godt blandet. Kom surdejen i et glas eller en plastbeholder med låg, men lad låget ligge løst på.

Lad nu surdejen stå på køkkenbordet, og giv den en daglig omrøring. Efter 3-5 dage, når surdejen begynder at vokse, laver bobler og dufter syrligt, er den klar til at blive fodret.

Fodr surdejen morgen og aften i 2 dage på denne måde:

Bland:

20 g surdej (resten kasseres eller gemmes og bruges til fx knækbrød)

40 g vand

40 g hvedemel

Bland godt, læg låget løst på og lad stå på køkkenbordet.

 

Efter de 2 dage skulle surdejen gerne være i topform og klar til at bage med.

OBS: Opbevar den hjemmelavede surdej på køl mellem hver bagning, og husk at fodre den en gang om ugen, så den holder sig frisk.

Videoer: Bag med surdej

Bageklar surdej
Bageklar surdej

Det kræver en smule forberedelse at bage med surdej. Se med her og lær, hvornår din surdej er aktiv og bageklar.

Opformering af surdej
Opformering af surdej

En surdej kan opformeres i det uendelige og deles ud til både venner og naboer. Se med her og lær, hvordan du nemt passer din surdej, så den holder sig levende.

Opformering af inaktiv surdej
Opformering af inaktiv surdej

Surdej er mere udholdende, end man tror. Se med her og lær, hvordan man redder sin surdej, selv når den ser død ud.

Opskrifter med surdej

Fuldkornsformbrød
Fuldkornsformbrød

Opgrader franskbrødet med mere fuldkorn.

Sandwichbrød
Sandwichbrød

Let og lækkert sandwichbrød med byg.

Boghvedeboller
Boghvedeboller

Dejlige boghvedeboller, der kun kræver en lille arbejdsindsats.

Svedjerugbrød
Svedjerugbrød

Vores signaturrugbrød med svedjerug og surdej fra Aurion.

Bagekurser i Kornets Hus.

Bagekurser i Kornets Hus

Bliv ven med surdejen og find ny inspiration på et af vores bagekurser.

Læs mere og book