Skip to main content

Kartoffelsalat med røget byg

En simpel kartoffelsalat med olie og eddike, der løftes til nye smagshøjder af røgede bygkerner, som du sagtens selv kan lave.

4

Ingredienser

500 g kogte små kartofler, gerne med skræl

60 g perlebyg

En håndfuld friske krydderurter (fx bredbladet persille, kørvel eller løvstikke)

0,5 dl olivenolie

1,5 dl koldtpresset dansk rapsolie

0,5 dl æbleeddike

Ca. ½ spsk. rørsukker

Salt og peber

Sådan gør du

Ryg perlebyggen over bøgesmuld i en rygeovn, gryde eller Kasper røghat.

Kog byggen i letsaltet vand, til den er mør. Det tager ca. 20 minutter. Lad vandet dække byggen med 1 cm til en start og tilsæt mere vand undervejs, hvis det bliver nødvendigt. Byggen skal gerne have opsuget al vandet, når den er mør.

Skær de kogte kartofler i mundrette stykker og bland med den kogte byg.

Vend kartoffelsalaten med krydderurter, olie og eddike og smag til med salt, peber og lidt rørsukker.

Flere opskrifter til aftensmaden

Korndeller af perlebyg
Korndeller af perlebyg

Vegetardeller med bid og sprød overflade.

Perlebygsalat
Perlebygsalat

Sprød salat med perlebyg, kål og kapers.

Kornsalat
Kornsalat

Fyldig salat med purpurhvede, bagte rødder og sprød spidskål.

Havreflager
Havreflager

Sprøde havreflager, der er gode som topping på salater.

Caféen i Kornets Hus.

Caféen i Kornets Hus

I Kornets Hus byder vi på brunch om formiddagen samt kaffe/te og kage om eftermiddagen i weekenden.

Indimellem har vi aftenarrangementer, hvor vores kok disker op med udvalgte retter med økologiske korn, sæsonens grøntsager og danske specialiteter.

Se programmet