Skip to main content

Pizzadej med fuldkornsmel

Pizza er noget af det, vi bager mest af i Kornets Hus. Her får du vores bedste opskrift på pizza fra bageværkstedet, som giver tynde, sprøde pizzabunde med god smag fra en fordej med fuldkornsmel. Vi bruger fx dalarhvede, emmer eller vårhvede, men du kan bruge lige den fuldkornshvede, du har lyst til.

1 time 2

Ingredienser

2 stk.

 

Fordej

130 g vand

70 g fuldkornsmel

2 g gær

 

Dej

200 g fordej

10 g olie

5 g salt

Ca. 150 g sigtet, stenkværnet hvedemel

 

Durummel til udrulning af pizzabundene.

Sådan gør du

Fordej

Bland alt i en beholder, og lad det hvile tildækket natten over på køkkenbordet.

Dej

Afvej alle ingredienser og bland dem godt. Hold lidt af hvedemelet tilbage.

Ælt dejen godt igennem på bordet, indtil den er glat og elastisk. Tilsæt den sidste del af hvedemelet undervejs, hvis der er behov.

Del pizzadejen i 2 dele og form dem til kugler. Drys lidt mel på bordet og lad dejkuglerne hvile tildækket, mens du forbereder dit fyld.

Drys durummel på bordet og brug hænderne til at trykke dejkuglerne flade.

Tjek, at pizzabunden slipper bordet, og fyld din pizza med lige det, du ønsker.

Bag pizzaerne, gerne på bagesten eller stål ved 250 grader i 5-8 minutter og nyd dem friskbagte.

Du er måske også interesseret i ...

Frisk pasta
Frisk pasta

Hjemmelavet pasta med ølandshvede og fuldkornsmel.

Grønkålspesto
Grønkålspesto

En nordisk version af den klassiske sydlandske pesto.

Havreflager
Havreflager

Sprøde havreflager lavet af havregrød.

Quinoavafler
Quinoavafler

En lækker og sprød madvaffel til det salte køkken.

Familieaktiviteter i Kornets Hus.

Familieaktiviteter i Kornets Hus

Kornets Hus afholder løbende forskellige familieaktiviteter.

Tag fx jeres pizzabagning til nye højder, lær at lave frisk, hjemmelavet pasta eller bag de lækreste kager.

Se mere og book