Ingredienser
250 g flormelis
375 g tempereret smør
400 g hvedemel
100 g boghvedemel
2 g salt
2 tsk. vaniljesukker eller fintrevet skal af ½ økologisk citron
1 lille æg
Sådan gør du
Bland de tørre ingredienser i en skål.
Skær smørret i tern og bland med melblandingen, hvorefter ægget tilsættes. Dejen blandes, til den er ensartet. Brug hånden eller en røremaskine med dejkrog.
Form dejen til 3-4 runde stænger, som pakkes i bagepapir og lægges på køl eller frost, til de er faste.
Skær specierne ud med en god, skarp kniv i 3-4 mm. tykkelse og læg dem på bagepapir side om side i en ensartet opstilling. På den måde får de en mere jævn og ensartet afbagning.
Bag specierne i 10 minutter ved 160 °C varmluft. Herefter tages de ud til afkøling og efterbages til slut 15 minutter ved 130 °C varmluft. Efter afkøling bliver de uimodståeligt sprøde.