Skip to main content

Sandwichbrød med byg

Få opskriften på et let og lækkert sandwichbrød med byg og surdej. Perfekt til madpakken eller turen ud i det blå.

0

Ingredienser

Fordej

300 g koldt vand

330 g fintsigtet bygmel (fx fra Skærtoft Mølle)

Ca. 60 g surdej (opskrift på surdej)

 

Brøddej

400 g vand 40 °C

18 g salt

15 g olie

Ca. 450-500 g fintsigtet, stenkværnet hvedemel

Fordejen (660 g)

 

Til formen

Olie

Blå birkes og/eller sesamfrø

Sådan gør du

Fordej

Rør ingredienserne sammen, overdæk dejen med låg, og lad den stå 8-12 timer ved stuetemperatur (ca. 20-22 °C).

Brøddej

Kom alle ingredienser i en skål i følgende rækkefølge: Vand, salt, olie, mel og fordej.

Intervalæltning: Ælt dejen godt igennem ca. 2 min. og hold pause 3 min. Gentag 2 gange, så dejen er æltet 3 gange og har hvilet 3 gange i alt. Alternativt kan dejen æltes på maskine ved lav hastighed 2 minutter, hvile 10 minutter, og endelig æltes igen ved lav hastighed i 5 minutter.

Pensl formen grundigt med rigeligt olie og drys herefter tæt med blå birkes og/eller sesamfrø. Det er særligt vigtigt, at bunden er velsmurt. Hæld dejen i formen.

Lad brødet hæve ca. en time ved 37 °C/stuetemperatur i 2-3 timer, til det er hævet ca. 3-4 cm. Når brødet er hævet op, drysses det med blå birkes og/eller sesamfrø. 

Bag brødet med låg ved 200 °C varmluft i ca. 40 min., fjern herefter låget og bag videre ca. 20 min., indtil kernetemperaturen er 98 °C.

Afkøl brødet helt på en rist, før det skæres ud.

Flere opskrifter med byg

Langtidshævede boller
Langtidshævede boller

Supersprøde og saftige boller med bygflager og bygmel.

Naanbrød
Naanbrød

Bløde og luftige naanbrød med fuldkornsbygmel.

Poppet byg
Poppet byg

Små, sprøde popkorn som snacks eller drys på salater.

Varme hveder
Varme hveder

Koldhævede og bløde varme hveder med bygmel.

Bagekurser i Kornets hus.

Bagekurser i Kornets hus

Bliv ven med surdejen og find ny inspiration på et af vores bagekurser.

Se mere og book